Kakšno spodnje perilo za dojenčke in otroke izbrati?

Spodnje perilo je naša druga koža, saj je v najbolj tesnem stiku s kožo. Zato je zelo pomembno, kakšno spodnje perilo za dojenčke in otroke izbrati.

Otroška koža je občutljivejša kot odrasla koža

Otroška koža je veliko tanjša, kot koža odraslega človeka. To predstavlja za otroke veliko tveganje, sploh če se v oblačilu nahajajo škodljive snovi, ki se običajno s prvimi pranji še ne popolnoma izperejo. Vse kemikalije, ki so lahko nahajajo v oblačilih, se nato preko kože prenašajo v telo. Te kemikalije ali škodljive snovi so lahko zelo škodljive za zdravje, saj se v telesu nalagajo, lahko povzročajo rdečice, alergije in druge kožne bolezni.

Nasvete ustvarja spletna otroška trgovina z oblačili Solemio

 

spodnje perilo za dojenčke in otroke

Spodnje perilo za dojenčke in otroke naj bo iz naravnih materialov

Spodnje perilo za otroke naj bo izdelano le iz naravnih materialov, po možnosti s priloženimi certifikati, ki potrjujejo, da je uporaba oblačil varna za otroka, za okolje in za ljudi, ki ga izdelujejo.

Naravno spodnje perilo za dojenčke otroke je izdelano iz 100% naravnega eko bombaža, bambusa, volne in drugih naravnih materialov.

Naravno spodnje perilo je na otip prijetno, mehko, ne žgečka, dobro diha in daje udoben občutek na koži.

Še posebej velika pozornost velja pri izbiri spodnjega perila pri dojenčkih in otrocih, ki imajo problem s kožnim dermatitisom. Pri težavah s kožo je še posebej priporočljivo, da izberete spodnje perilo iz nebarvanega, ekološkega 100 %  bombaža. Pri pranju spodnjega perila se izogibajte agresivnim pralnim sredstvom in mehčalcem.

Zanimivi vzorčki in umirjene barve

Že res, da se spodnje perilo skriva pod oblačili. To pa še ni dovolj dober razlog, da bi izbrali le dolgočasno in enobarvno spodnja perila. Izberite raje pisano spodnje perilo z luštnimi vzorčki, ki jih bodo otroci radi nosili.

spodnje perilo za dojenčke in otroke

V poplavi ponudbe otroških oblačil bodite izbirični in izberite le najboljše. Spodnje perilo za dojenčke in otroke naj bo prijazno koži in naj se v njih otroci dobro počutijo.