5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje

Imate svoj posel? Ste podjetnik, podjetnica? Razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje je veliko. V tem zapisu  bomo našteli tistih 5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje, ki se nam  zdijo najpomembnejši. Sami ocenite ali vam pridejo prav ali ne.

Mikro in mala podjetja zelo podcenjujejo vrednost in pomembnost grafičnega oblikovanja. Še posebno na začetku, ko se lotevajo posla ali pa v času »krize«, ko se gleda na vsak cent. Do neke mere je to razumljivo.

Kar se nam zdi na prvi pogled (!!) manj pomembno, pri tem šparamo. Tudi mi to počnemo. Še prevečkrat. In akj je posledica? Da kdaj šparamo tako zelo, da imamo na koncu večje stroške, kot če bi že na začetku dobro in premišljeno kupili.

Vrnimo se nazaj  temi.

V nadaljevanju si lahko preberete katerih je teh 5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje, če ste podjetniki

5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje1.    Prvi vtis je pomemben. Zelo pomemben. 

Saj poznate tisti rek, da »imate samo eno priložnost, da naredite prvi vtis«.

Naj bo to spletna stran, ali logotip, podpis v vašem mailu, dopis, ki ga pošljete stranki ali ponudba. Vse to so »točke dotika« in stika z vašo stranko, ko vas bo (potencialna) stranka ocenjevala – zavestno in tudi podzavestno.

Kvalitetno in profesionalno grafično oblikovanje vam daje kredibilnost in gradi vaš imidž na trgu. To je NEPRECENLJIVO.

Lahko imate še tako dober produkt  izdelek ali pa storitev, če ga boste zapakirali v cenen dizajn to ne bo pritegnilo vaše kupce. Še več – odvrnilo jih bo. Naredili si boste več škode kot koristi.

Raje nič, kot slabo oblikovan logotip in CGP.

2.    Grafično oblikovanje – dizajn – pripoveduje zgodbo

Že ko prvič slišijo za vas, naj si ljudje – vaši potencialni kupci, ustvarijo predstavo o vašem poslu, o vaši ponudbi, o vaši blagovni znamki.

Premišljeno grafično oblikovanje ustvari ta pravi imidž, ki si ga želite ustvariti na trgu.

3.    Grafično oblikovanje je orodje znamčenja (ustvarjanja in vzdrževanja blagovne znamke) – to vas naredi nepozabne

Kvalitetno in profesionalno grafično oblikovanje je garancija za konzistentno in kongruentno tržno komunikacijo. Prevod te visoko zveneče terminologije: profi grafično oblikovanje, ki vam ga naredi oblikovalka z izkušnjami je garancija, da se boste navzven vedno pojavljali usklajeno in enako.  Zagotovilo, da bo vaša vizualan (grafična) komunikacija vedno enaka in da bo vedno imela rdečo nit.

Profesionalna in izkušena grafična oblikovalka (da, pri nas smo ugotovili, da raje delamo z oblikovalkami – se opravičujemo za morebitno diskriminatornost) bo bdela nad tem, da bodo na materialih vedno usklajene barve, vedno enak tip pisav (tipografije), da bodo energija in sporočilnost grafičnih materialov in ton nagovora vedno  enaki in smiselno povezani. Skrbela bo, da bo vse v skladu z vašo CGP (celostno grafično podobo)

Rezultat in izplen denarja, ki ste ga porabili za profesionalnega grafičnega oblikovalca bo vaša dobra prepoznavnost in dober imidž na trgu. To pa je že investicija, kaj ne?!

4.    Kreativen dizajn vas naredi drugačne – zapomnili si vas bodo

Če je kaj skupnega podjetnikom in poslom, ki so šele na začetku, je to konkurenca. TO je dobro – zaradi konkurence se premikamo naprej in postajamo boljši. Je pa izziv, kako biti drugačen od konkurence.

Obstaja čudovito »orodje« in način kako to dosežete.

Investirajte v profesionalno, kvalitetno in dobro grafično oblikovanje. Tako kot ga dobite pri agenciji Proteam KREATIV na primer.

5.    Ste tako bogati, da si lahko privoščite kupovati poceni?

Kadar se podjetniki ne zavedajo pomembnosti kvalitetnega grafičnega oblikovanja, se velikokrat zgodi, da za projekte oblikovanja najamejo neizkušene in posledično zelo poceni oblikovalce.

Zelo pogosto se zgodi, da oblikovana materiale v kratkem času velikokrat zamenjajo. S tem ne samo da vržejo stran denar, ampak tudi zgubijo doslednost pri svoji pojavnosti. Zamislite si, da svojo najljubšo čili omak’co pol leta na polici najdete z rumeno nalepko na steklenički, kar naenkrat pa je logo čisto drugačen in etiketa na embalaži bolj zelena kot rumena, čez eno leto pa je embalaža na polici črna. Čista zmeda.

Ko potegnete črto – trikrat ste kupili poceni, stalo pa vas je več kot če bi že na začetku najeli izkušeno grafično oblikovalko, ki ji je jasno kaj je to blagovna znamka, kaj je to profil kupca in s čem vse se prodaja na terenu srečuje.

Naštetih 5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje je res kratek, telegrafski pregled prednosti, ki jih boste dobili pri tem, da investirate v kvaliteten grafični dizajn.

Ne verjamete?

Poglejte si ta filmček. V »živo« boste slišali zakaj je pomemben:

Oznaka besedila: 5 razlogov zakaj potrebujete grafično oblikovanje