Kaj vse potrebujemo za masažo z eteričnimi olji in kako se pripravimo?

Kaj vse potrebujemo za masažo z eteričnimi olji  in kako se pripravimo?

eterična olja za masažoMasaža zahteva natančne priprave, če želimo da bo učinkovita in udobna. To velja tako za maserja, kot za osebo, ki jo masira. Če pred masiranjem ne pripravimo vseh pripomočkov, se nam lahko zgodi, da nam med postopkom zmanjka brisač ali olja. Eterična olja za masažo, že prej zmešamo z osnovnimi olji, da nam tega ni treba početi tik pred masiranjem. Najbolj neprijetno je, kadar moramo masažo prekiniti, si umiti roke in iskati manjkajoče pripomočke.

Kako se pripravimo na masažo in kako zmešamo eterična olja za masažo?

Najprej izberemo odmaknjen, miren in čist prostor, kjer nas ne bo nihče motil. Prostor, kjer se bomo masirali, mora biti dovolj ogret, da osebe, ki se bo masirala, ne bo zeblo. Prostor mora biti osvetljen z razpršeno svetlobo, ki pa mora vseeno dovolj močna, da maser vidi kaj počne. Najboljše so stenske svetilke, ki jih obrnemo proti stropu, da ne osebi, ki se masira, ne svetijo naravnost v oči.

Pripraviti si moramo dovolj potrebščin za masiranje, kot so velike brisače, vzglavnike in mehke blazine, na katerih bomo sedeli, medtem ko masiramo. Izberemo ustrezna eterična olja za masiranje in jih zmešamo z zadostno količino osnovnega olja. eterična olja

Za masažo celotnega telesa, potrebujemo od 15 do 25 ml mešanice. To je do pet majhnih žličk, ki jim lahko dodamo še kakšno, če je oseba, ki jo masiramo, večje postave ali ima izredno suho kože. Masažno, aromaterapevtsko olje si pripravimo v majhno, plitvo posodico, da lahko vanjo pomočimo prste. (1)

eterična olja uporaba

Duševne priprave na masažo

Na masažo se moramo tudi duševno pripraviti. Pri sebi lahko imamo tudi knjigo, kjer je opisan pravilen potek masaže. To seveda velja za masaže, ki jih izvajamo sami doma, v masažnih salonih, so izučeni in izkušeni maserji. Pred masažo preglejmo še nohte, ki morajo biti na kratko postriženi. Z rok snamemo vse zapestnice in prstane, lase pa si spnimo v čop.

Tudi doma lahko izvajamo različne tehnike masaže, ki jih bomo z nekaj vaje hitro osvojili. Te tehnike so glajenje, gnetenje, drgnjenje in še posebne tehnike, kot so drenaža, tresenje in avrična masaža. (2)