Čestitka za rojstni dan direktorju

Čestitka za rojstni dan direktorju

Čestitka za rojstni dan direktorju mora izkazovati spoštovanje, razen če niste z njim v tako dobrih odnosih, da je dopuščena tudi kakšna hudomušnost. A najprej si poglejmo tisto bolj resno, formalno.

Čestitka za rojstni dan direktorju naj bo umirjena

Predvsem imamo v mislih barvo: torej naj ne bo kričeča, pač pa posezite po klasiki. Mogoče veste kakšne barve ima rad, pa posledično prilagodite glavnino barvnih odtenkov v omenjeni barvi. Dodajte kakšen izrezek ali nalepko, ki predstavlja njegovo branžo ali pa njegove hobije, prosti čas. Pazite tudi na verze, saj naj bodo ti spoštljivi, primerni položaju, ki ga zaseda v firmi.

Lahko pa je tudi vesela…

V kolikor pa je vaš direktor veseljak in ste z njim na »ti«, potem se ni potrebno bati. Lahko mu pripravite kakšno hudomušno čestitko, mogoče celo z žgečkljivo vsebino. Predvsem pa bo rojstnodnevni verz tisti, ki bo odražal vaše voščilo do nadrejenega. Ne glede na dobre odnose pa tudi tu priporočamo določeno mero previdnosti in spoštovanja. Nenazadnje nikoli ne veste, kdaj se boste znašli tudi vi v podobni situaciji. Saj veste tisti pregovor: vse se plača, vse se vrača…

Čestitka za rojstni dan 60 let

Poleg čestitke za rojstni dan direktorja ali šefa, pa je na radarju iskanj zelo pogostokrat tudi čestitka za rojstni dan 60 let. Gre za zadnji okrogel jubilej pred vstopom v pokoj, kjer smo še polni moči. Tudi v tem primeru naj bo čestitka ali voščilnica sinhrona z jubilantovim načinom življenja. Če je hribolazec, mu poklonite tovrstno, če pa je gasilec veteran, mu poiščite kakšno z gasilskim motivom in napisom.

Čestitka za rojstni dan je primer spoštovanja človeka, hvaležnosti za prijateljstvo in iskren izraz vašega odnosa do njega. Lahko bi dejali, da je pravzaprav vaše ogledalo. Zato se potrudite tako pri izdelavi čestitke kot izbiri verza za voščilnico.(1) Nenazadnje je vaš šef!