Pisalna miza z regalom

Če pogledamo natančno tiste, ki se zanimajo za opremljanje pisalnih kotičkov v najrazličnejše namene, kakšna pisalna miza se največkrat išče (in tudi kupuje), ugotovimo, da je pisalna miza z regalom zdaleč najbolj iskan pohištveni element, saj ga praktično ni delovnega pisalnega prostora (bodisi za odrasle ali otroke), ki ne bi zraven osnovne pisalne površine (namizne pisalne deske), potreboval še dodatne regale.

Regali ob pisalni mizi so lahko postavljeni in zasnovani na različne načine:

  • pisalna miza lahko ima regale pod pisalno površino
  • pisalna miza lahko ima dodaten regale nad pisalno površino
  • regale je mogoče postaviti ob namizno površino
  • regali so premični in se ne držijo pisalne mize
  • kombinacije vseh štirih zgornjih postavitev in zasnov

Pisalna miza z regalom pod pisalno površino

pisalna miza z regalom pod mizo

V primerih pisalnih miz z regali pod pisalnimi površinami lahko imamo regale odprte ali zaprte (tudi na zaklepanje), največkrat pa so ti izdelani tako, da se fiksno držijo pisalne mize. Takšne pisalne mize so zelo primerne za otroške sobe, pa tudi za urejanje domačih delovnih pisalnih kotikov, v npr. dnevnih sobah. Cene takšnih pisalnih miz se gibljejo od slabih 60€ naprej, sicer pa več različnih pisalnih miz s takšno postavitvijo regalov najdete na Pisalne mize pohištvo123.

Pisalna miza z regalom nad namizno desko

pisalna miza regal nad mizo

Pisalna miza z regalom nad namizno ploskvijo pride v poštev vsepovsod, kjer potrebujejo hiter in pregled dostop do delovne dokumentacije in gradiv, hkrati pa prostor (stena) nad mizo, omogoča, da se delovna površina zapolni z dodatnimi regali in policami.

V nekaterih primerih so takšni regali pripeti in montirani skupaj z mizo, v drugih primerih se police in regali lahko montirajo na steno pred mizo, brez, da se držijop same mize. Police in regale nad mizo lahko uporabimo kot knjižne police, še največkrat pa se tak sistem postavitve pisalne mize uporabi v dnevnih sobah, kjer pisalna miza z regalom predstavlja del opreme moderne dnevne sobe z regali. Nekatere primere dnevnih regalov v modernih dnevnih sobah, si lahko ogledate na povezavi dnevni regali Mizarstvo.si.

Pisalna miza s stranskimi regali

pisalan miza stranski regali

Pisalna miza s stranskimi regali je primerna za prostore, kjer potrebujemo regale in police v bližni pisalne površine, a imamo na voljo prostor ob strani namizne površine. Na zgornji sliki je primer pisalne mize, ki vsebuje 8 dodatnih regalov na desni strani, sicer pa posamezni modeli pisalnih miz, omogočajo, da zapolnimo z regali levo ali desno stran pisalne mize.

Pisalna miza in premični regali

premični regal

Pisalna miza s premičnimi regali je primerna za prostore (pisarne), kjer si regale deli več zaposlenih hkrati in pa tudi za primere, ko se pisarniško pohištvo pogosto v prostoru, prestavlja (zaradi specifičnih potreb narave dela). Premični regali imajo to prednost, da jih je mogoče postaviti ob pisalne mize kamorkoli pač oz. kjerkoli pač najdemo prostor zanje, je pa med njihovo ponudbo mogoče zaslediti takšne, ki nudjo zaklepanje, imajo odprte police ali predale na izvlek. Lahko jih naročimo v stilu, izgledu in barvi osnovne pisalne mize ali pa povsem v ločenem izgledu od ostalega pohištva po delovnem oz. pisarniškem prostoru.

Kombinirana pisalna miza z regali

Kombinirane pisalne mize so tiste, ki omogočajo poljubno postavitev in montažo regalov, hkrati pa tudi poljubno postavitev v prostor. Sem spadajo npr. kotne pisalne mize z regali in druge:

kotna pisalna miza z regali

Zaščita delovne površine pisalne mize

Pri nabavi nove pisalne je smotrno pomisliti tudi na zaščito delovne površine le te. V glavnem se za zaščito uporabljajo različne podloge, velikokrat pa se uporabniki odločijo za zaščitno namizno steklo. Gre za stekleno ploščo, ki se lahko izdela v poljubni dimenziji, obliki ali barvnem odtenku. Za izdelavo se (iz varnostnih razlogov) uporabi varnostno steklo, podobno, kot se uporablja tudi za steklena vrata, steklene tuš kabine, kuhinjska stekla, steklene stopnice in ograje